• BIST 10711.2
  • Altın 2523.135
  • Dolar 32.2072
  • Euro 35.0479
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

EvoLog Kadın Çalışan Sayısını 190’a Çıkardı

EvoLog Kadın Çalışan Sayısını 190’a Çıkardı
Sektördeki 10’uncu yılını geride bırakan EvoLog, 2023 yıl sonu itibarıyla toplam kadın çalışan sayısını 190’a yükseltti. Böylece son 3 yıldaki kadın çalışan sayısını 2 katına çıkarmış oldu.

Kadınların iş dünyasında daha fazla yer almasına önem veren ve bunu bir şirket politikası olarak hayata geçiren EvoLog, her yıl olduğu gibi 2023 yılında da kadın çalışan sayısını arttırdı. 140’ı EvoLog Türkiye olmak üzere, iştirakleriyle birlikte EvoLog çatısı altındaki kadın çalışan sayısı 190’a yükseldi. 2021 yılı başında 92 olan kadın çalışan sayısı, 2023 yılı sonuna kadar olan süreçte yüzde 106 oranında artış göstermiş oldu. 

EvoLog ‘İlham Veren Kadınlar’ Semineri’nin ana sponsoru oldu

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında da her yıl kadın iş gücünü vurgulayan çeşitli organizasyonlara imza atan EvoLog, bu yıl KIZÇEV (Kız Çocukları Eğitim Derneği) tarafından düzenlenen ‘İlham Veren Kadınlar’ Semineri’ne ana sponsor oldu. Seminerin açılış konuşmasını yapan EvoLog Lojistik Karayolu Direktörü Emel Oğur Bozyayla ise iş dünyasında kadın iş gücünün önemine vurgu yaptı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirilen diğer eylemlere ilişkin açıklamalarda bulunan EvoLog Lojistik CEO’su Barış Talay ise şu bilgilere yer verdi: “Kadınların iş hayatına sundukları katma değer tartışılmaz. Kadın iş gücünün, iş dünyasına EvoLog Lojistik CEO’su Barış Talaydaha fazla katılmasının hem ülke hem de sektör ekonomilerine önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Bu sebeple 8 Mart’ta kadın çalışanlarımıza armağan ettiğimiz hediyelerin bile kadın iş gücü ve emeği ile üretilmiş olmasına dikkat ediyoruz. Bu, her yıl özen gösterdiğimiz bir şirket prensibimiz haline geldi. Ayrıca ‘Hoş geldin’ kutularımızın içerisinde yer alan hediyelerimizden en az biri, kadın emeği ile üretilmiş ürünlerden tercih ediliyor.”

“Kadın şoförlerimizin sayısını artırıyoruz ve başvurularını önceliklendiriyoruz”

EvoLog’da kadın sürücülerin de bulunduğuna dikkat çeken Barış Talay, şöyle devam etti: “Kadınlara verdiğimiz değeri elbette sadece hediyelerle ifade etmiyoruz. Erkeklerin yapabildiği her iş kolunda oldukça yetenekli kadınların da bulunduğunu biliyoruz. Bu sebeple biz de EvoLog olarak, kadın sürücülerimizin sayısını artırmayı hedefliyoruz. Bunu bir prestij meselesi olarak görüyor ve kadın sürücülerin başvurularını önceliklendiriyoruz. 2022 yılında ilk kez bir kadın sürücü ile çalışmaya başlamıştık. 2023 yılında ise bu sayı 3’e çıktı. Bu yıl ve önümüzdeki yıllarda da bu sayıları artıracağız.”

Evolog Kadın Çalışan Sayısını 190’a ÇıkardıEvolog Kadın Çalışan Sayısını 190’a Çıkardı

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77